KattengedragsTherapie

Is je kat angstig, onzindelijk, agressief of vertoont ze ander gedrag waar je je zorgen om maakt of waar je niet zo blij mee bent (bijv. kaallikken, staartjagen, krabben op ongewenste plaatsen, eten stelen, …)? Dan kan ik je helpen om het ongewenste gedrag weer om te buigen naar gewenst gedrag. Ik help je om inzicht te krijgen in het gedrag van je kat, zodat je begrijpt waarom ze doet wat ze doet, wat het gedrag in stand houdt en wat je eraan kan doen om dit op te lossen. Elke kat heeft een goede reden om bepaald gedrag uit te voeren...en dit is nooit om jou of iemand anders uit je gezin te pesten.

Is je kat gezond verklaard door de dierenarts, dan zijn medische redenen voor het 'vreemde' gedrag uit te sluiten, en vormt gedragstherapie een goeie stap om weer te kunnen terugkeren naar een zorgeloos samenleven.

Uiteraard is voorkomen nog altijd makkelijker dan genezen… Katten zijn zeer stressgevoelig, en stressvolle situaties zoals een verhuis, een baby op komst, een (nieuwe, extra) kat in huis nemen of andere grote wijzigingen, kunnen zorgen voor ongewenst gedrag. Ik help je graag op voorhand verder door samen te overlopen waar je op moet letten en wat jouw kat nu precies nodig heeft om dit allemaal zo vlot mogelijk te laten verlopen.

Net als wij mensen is elke kat een uniek wezen, met zijn of haar eigen karakter en achtergrond en de daaruit voortvloeiende reacties op bepaalde situaties. Bij een uniek karakter hoort dan ook een unieke aanpak die past bij zowel je kat als bij je gezinssituatie. Voor gedragstherapie is het dus echt nodig dat ik je kat(ten) leer kennen in zijn of haar omgeving, om van daaruit samen met jou te werken aan een blijvende oplossing, één die past binnen je gezin.

Ik vermijd een telefonisch consult omdat er op die manier vaak verkeerde of onvolledige informatie komt en er dus ook een onvolledig (en daardoor nutteloos) advies uit voort vloeit. Met een consult aan huis zijn we zeker van de juiste interpretatie, informatie, het volledige plaatje en passend advies.